the Boys

Fick ett mail av Jo idag, hon skrev att pojkarna frågar efter mig regulary. I miss them!
The lovely boys, 2/12 -09
Charming.
Me & the boys, 2/12 -09
Här i j-town snöar det bara en massa och det är kallt och man träffar folk man känner så fort man sätter sin fot utanför dörren. Mysigt ändå. Men nu vill jag tillbaks till london. No offence mates.

J-town

I lördags: Med bara några timmars sömn åkte jag till Gatwick Airport. Självklart var planet delayed. Efter 5 timmars väntan lyfte äntligen planet back to Sweden. När vi äntligen landade möttes jag av ett RIKTIGT kallt och SNÖIGT Sverige. Det blir nog en vit jul ändå.
Snö i kungarum, 21/12 -09
Jag insåg igår, när jag var ute på nattpromenad med Z, vad det är jag gillar med j-town. Det tysta, vackra. Det var verkligen riktigt vackert och stilla längst med vättern, och tyst var det också. Nästan lite läskigt tyst.

Last day in London, for now

Igår var sista hela dagen i London innan jag åker hem över jul och nyår. Barnen lekte i den nästan obefintliga snön. Jag och Michelle vek oss av skratt när A inte kunde röra sig i sina vinterkläder. Han bara låg där och skrek. Bad nanny! Bad au pair!

Vi åkte allihop till badhuset också. Även här vek vi oss av skratt åt lille A. Bebisar kan vara de roligaste som finns, och de jobbigaste också.
A i sina vinterkläder, 18/12 -09
På kvällen hängde jag hos Steffie med lite brudar. Sedan drog jag och Ivana till the Hoxton Pony. Det var NIIIICE! Förutom hemfärden, Ivana hade världens otur med både bussar och tåg. En av kvällens bästa:
British guy: "Can I have a cuddle?"
Me: "No"
British guy: "You have a very nice figure"


Well, thank you but...

Nu har jag packat klart min väska, familjen har åkt iväg till stugan och jag väntar på att åka hem till J-town. Fick lite julklappar av familjen också, de är så gulliga. Saknar dem redan, iaf pojkarna. D sa igår igen "Emma you can't go home". Fick trösta honom med att jag snart kommer tillbaks och då ska vi leka.

Det är verkligen blandade känslor. Ska bli skönt, jobbigt, roligt, tråkigt, spännande, läskigt och konstigt att komma hem. När man precis har kommit in i vardagen här och vant sig vid allting här, så åker man hem och glider tillbaks till sina gamla vanor. Och sen åker man tillbaks till London igen. Men det verkar iaf som om vi får en vit jul, kanske.

Ice Skating in Hyde Park

We went ice skating in Hyde Park. Det snöade som bara den och julstämningen smög sig fram. Och för en gångs skull kände man sig inte lika mycket som Bambi på is. Britterna är så sjukt dåliga på skridskor, förutom en som stylade. Man fick se ganska många rejäla vurpor minsann. Och stackars Isabelle som stod och frös medans jag och Ivana roade oss på isen.
Ice Skating in Hyde Park, 17/12 -09
Me and Ivana on ice.
Ice Skating in Hyde Park, 17/12 -09
Jag börjar bli lite orolig för att det ska vara krångligt att ta sig till flygplatsen imorgon, pga snön. Londonborna är ju inte precis gjorde för snö, så tubstationer, bussar, skolor mm stängs ibland ner bara för lite snö. Silly. Kanske fastnar någonstans i London över jul, vem vet.

Gingerbread House

Vi gjorde ett jättefint pepparkakshus. And the boys where so excited that they couldn't sit still. Lite då och då får man höjja rösten. Men they sure know how to charm me.
Vi gjorde ett pepparkakshus, 16/12 -09

SNOW

Det snöar, I LONDON! Inte mycket och det ligger inte kvar, men ändå, SNÖ. Och tydligen är det snö i j-town också. Vi kanske får en vit jul ändå. Jag vet iaf vad jag ska göra om snön är kvar när jag kommer hem, pulka.
Massor med snö hemma, för ett år sedan, 10/12 -09
För ca ett år sedan såg det ut så här i Kungarum.

IKEA

Oj, det är visst Lucia idag. Det märks då inte alls här. Men att det är jul snart märker man lite här och där. Jag och martin tog oss, efter mycket onödigt krångel, till IKEA. Martin skulle köpa lite julmat. Utanför IKEA stod Sainta tillsammans med sin livs levande ren Dobbey. Här går vi in för det minsann.
Den livs levande renen
När jag kom hem höll familjen på att klä mini-julgranen och sätta upp lite julbelysningar. Och D sprang omkring i tomteluva. En jul med småbarn hade ju inte varit fel. Men det ska bli skönt att fira med min egna familj.

Burning Condors

Burning Condors at Hope & Anchor.
Burning Condors @ Hope & Anchor, London, 12/12 -09
Det var en liten och mysig spelning på en mysig pub. Bilderna blev sådär, ljuset var inte så bra. Men grabbarna var riktigt trevliga och jag gillar deras musik. Roligt att träffa lite britter också.

Om 1 vecka är jag nästan hemma i lilla j-town. Det ska bli skönt att träffa familjen och lite vänner, men det bästa är nästan att jag åker tillbaks till London igen. Jag har insett att jag verkligen inte vill vara hemma. I like it here and I like my new life.

Urban Outfitters

Jag kunde inte hålla fingrarna borta. Nya glajjor från Urban Outfitters. Enligt killen på bussen, som luktade konstigt, såg jag ut som 15 med glasögonen. Well, I like them a lot.
New glasses from Urban Outfitters, 12/12 -09
Snart ska jag träffa bandet, Burning Condors, och fotografera. Kameran fungerar för det mesta. Wish me good luck!

Babysitting

Första kvällen jag är barnvakt. Jag gillar att ha pojkarna på kvällen, när de är lite trötta och något lugnare. Visserligen ville de inte gå och lägga sig. D kom in till mig och var rädd. Så han fick sitta i mitt knä och kolla på bilder på min dator. Det går bara inte att vara arg eller irriterad på honom när han kommer där med sina poppy eyes och är helt adorable. Men nu sover de alla 3 och jag tar mig tid för att photoshopa lite.

Någon annan som är sjukt sweet är Julia, the ironing lady. Fick ett jättegulligt julkort av henne idag. Me like!

Igår kväll när allt hopp var ute, plingade det på dörren. Delivery for Emma! Äntligen fick jag hem mina skor. Och dom sitter som smäcket!
Mina dyra skor från asos.com, 10/12 -09
Skorna beställde jag från Asos.com och de är de dyraste skorna jag köpt, men i love!

IMAX

Utmattad till tusen. Juru har åkt hem och jag jobbar extra mycket nu så här nära jul. Orkar inte berätta om vad jag har gjort på senaste tiden, men....
Två värda saker här i London:
1. IMAX 3D
2. Top Gear, ett av de mest värda tvprogram här i GB. Jag menar det handlar om bilar och programledarna är klockrena, citat: "If something goes wrong I'll do the Team America signal".
A Christmas Carol at Imax with Julia, 7/12 -09
Jag och Juru var på A Christmas Carol på IMAX. Det var fett! Filmen var kanske inte den allra besta, men upplevelsen var awsome.

MÅNADENS FOTOGRAF

Idag kom tidningen Ljud & Bild ut i butikerna. Och gissa vad?!?! I'M IN IT! Blev utsedd till Månadens Fotograf. Det kan ju vara så att jag är stolt. Eftersom jag är i London så bad jag mamma köpa tidningen och skanna in. Inte bästa kvallen, men om 1 ½ vecka får jag se det in real life. Det här var en av de spännande sakerna som händer (som jag nämde i ett tidigare inlägg). Den andra spännande händelsen är att på lördag ska jag fotografera ett band här i London. Men ack ack, så typiskt. Min kamera är pajj. Lagom roligt. Jag känner mig inte hel utan min kamera. Tur det att jag åker hem snart och kan hämta min andra, bättre kamera. Vi får helt enkelt se hur det blir med bandfotograferingen. I'll keep you updated.
En liten del av tidningen
En liten liten del av artikeln. Köp tidningen eller smyg in på en affär och kika, det är värt! Dock såg jag att de hade beskurit någon bild, wrooooong.

The Hoxton Ponny

Ligger i min säng och kollar på Misfits. I kind of like it a lot. Familjen har åkt iväg över helgen OCH, och och och och IDAG KOMMER JURU!!! Jag är glad. Och om 2 veckor åkter jag hem till lilla j-town. Tiden går fort när man har roligt.
Bild från den bästa mini-roadtrippen, sommaren09, Öland.
Jag och Julia på öland, sommaren09
Igår var första gången D riktigt skrek på mig, "I DON'T LIKE YOU ANYMORE! GO AWAY!". Kids, what do to? Men det gick snabbt över. A har tagit sina första stef också. Vingligt men det går frammåt.

Åkte till Shoreditch igår kväll med Steffie, Matte, Johan och folk. Det blev först Favela Chic, som var riktigt mysigt. Sedan gick vi till The Hoxton Ponny, kändisstället. Men inte såg vi några kändisar där inte. Dock gilladet jag stället, det var fancy och DJn hade turkos peruk på sig, han var cool! Jag kommer lätt åka dit igen.

Harrods

Harrods julskyltning. Tema: the Wizard of Oz. Man kan stå ute på trottoaren och kolla på filmen eller så kan man läsa sagan i skyltfönstrerna. Ganska awesome.
Harrods julskyltning, 1/12 -09

1 DEC

Första december, det betyder att man får öppna första luckan i sin chokladkalender. Men jag har visst redan öppnat alla luckorna och käkat upp chokladen. Ack, ack... Och igår var det första advent. Här firar man inte advent, det är tydligen bara judarna som gör det. Så inga ljusstakar i fönstrerna, ingen adventsljusstake, inte mycket julstämning. Dock är det väldigt mycket jul i stan, spec på Winter Wonderland. Ikväll ska jag och Martin dra till Harrods för att kolla deras julskyltning, det lär vara fett med jul!

Nu skiner solen igen och jag ligger i min säng och kollar på tv, helt utslagen. Och så här tomt var det på tuben här om kvällen. Och bilden är sne, jag vet... orka.
Emty Tubestation, 29/11 -09

RSS 2.0