Navajo Joe

När jag vaknade på lördagen hade jag fått ett sms från Johnny-boy, "Jag åker till London idag". Mötte upp Johnny och hans familj i regniga london idag. Mitt kära paraply gick sönder och jag blev blöt. Men det var roligt att träffa Johnny. Vi åkte till Hillsong en sväng. Sedan gick vi till Navajo Joe vid Covent Garden och hälsade på Martin när han jobbade. Han fixade en riktigt god drink till mig, the Lyche.
Martin in action på Navajo Joe. God drink, the lyche. 29/11-09
Sedan blev jag bjuden på resturang av Js familj. Mycket trevligt! Och nu har jag varit här i ca 7 veckor. Och snart åker jag hem över jul. Det händer en del spännande saker fram tills dess. Nästa lördag kommer JURU! Glädjen är enorm! I can't wait!

Winter Wonderland & New Moon

Tog tunnelbanan till Hyde Park för att träffa Martin på förmiddagen, men vi lyckades hamna på samma tunnelbana, på samma vagn. Vad är oddsen? Vi gick till Winter Wonderland, hur fett låter inte det egentligen? Antagligen så är det fetare på kvällen, men de hade iaf karuseller, berg- och dalbanor, ice rink, julmarknad, massa stånd där man kunde köpa tyskkorv, waffles med mera med mera... Julen är snart här! Jag tänkte dra dit någon kväll framöver för att uppleva julbelysningen. Jag blev dock lite besviken på the ice rink, den var inte så stor som jag trodde.
the Ice Rink in Winter Wonderland, Hyde Park, 26/11 -09
Jag och Steffie var och såg New Moon ikväll. New movie, new guy, old story, typ. Men helt ok film.

Le Mercury

De sa att det skulle regna hela veckan. MEN OJ SÅ FEL! Det har varit SOL och BLÅ himmel hela dagen. Eftersom jag åkte med pojkarna till skolan bestämde jag mig för att åka direkt för att handla julklappar. Satte mig på Starbucks och läste en bok och åt frukost medan jag väntade på att affärerna skulle öppan. En söt dam slår sig ner med sin kaffekopp mittemot mig och ler. Efter ett tag säger hon "Have a wonderful day!" och ler och går sin väg. Hon gjorde min dag! Jag hittade inga julklappar, ist shoppade jag upp nästan hela min veckopeng på saker till mig själv. Ack, ack.

På kvällen skulle jag och Steffie gå på New Moon men biljetterna var väldigt slutsålda, just our luck! Vi käkade på Le Mercury ist. GOD MAT minsann! Nu är jag helt slut och ska sova. En bild kommer imorgon.
High Heels från Primark, 25/11 -09
Clownskorna, som är riktigt snygga in real life. £19.00 på Primark, alla svenskar älskar primark!

Gingerbread

Jag börjar bli van vid att gå omkring med dreggel och snor på kläderna och jag har börjat skita i det också... Jag förstår alla mammor. Inte lätt alltid, spec inte med A som ska ha allting i munnen, mina bena, armar, HELA MIG. Vi satt och lekte på golvet, han kommer krypandes i full fart med öppen mun. Jag ser dregglet och snoret. Helt plötsligt har jag en Alastair rakt i ansiktet... en BLÖT puss och han bara skrattar.

Hittade gingerbread (pepparkakor) i skafferiet idag. "WOW" tänkte jag. Pepparkakor, yummy! Tog mig en kaka som såg lite blek ut, men pepparkakor som pepparkakor, aight? Tog en tugga och slogs av världens besvikelse. ÄCKLIGT! Engelsmän vet då inte hur man gör pepparkakor. Fast ok, det var inte så farliga, bara att det inte smakade pepparkakor.
Gingerbread Man som inte alls smakade pepparkaka, 24/11 -09
Jag har även tränat på familjens Wii idag, wii fit. Sweetness! Man måste ju hålla uppe sin goda form.

Swedish Church Christmas Fair

Det har varit en händelserik helg. Träffade Steffie, Isabelle, Ivana och Hanna i Camden i fredags. Hängde först på The Ice Warf och sedan drog vi till Underworld. Lyckan var ju gjord när man hörde i högtalarna:

"Everybody, yeah
Rock your body, yeah
Everybody, yeah
Rock your body right
Backstreet's back, alright"

Backstreet Boys funkar i alla lägen. Det var nästan så att jag gjorde dansen, men inte utan mina brudar! Annars var Underworld inte det bästa stället. Lustiga människor och inget mer än en gammal lokal med några barer.

Igår åkte jag och Steffie till Hammersmith för att träffa de andra au pair-tjejerna. Självklart käkade vi på thairesturangen, yummy! Var även på ett ställe som heter Redback. Det stank alkohol, spya och svett och golvet var klibbigt och fullt av glassplitter. FRESHNESS! Och det kryllade av Australienare. Men men, kul kväll med tjejerna!

Idag åkte jag och Steffie till the Swedish Church för att gå på julmarknad. Bara massa svenskar och massa typiska svenska grejer. Jag köpte svenskt bröd! Att jag har saknar svenskt bröd. Vi åt även Sibyllakorv och prinsesstårta... Så typiskt svenskt och gott!
the Swedish Church in London, 22/11 -09
Idag sa D att jag inte får åka hem, they love me to much. Familjen är så fin!

I got peed!

Äntligen har jag fått uppleva det fina med bebisar. A har varit på riktigt bra humör på senaste tiden. Vi lekte och skrattade och allting var frid och fröjd, men så kände jag den där fina doften. Japp, POO. Inte mycket annat att göra än att byta hans blöja. Vanligtvis så brukar han skrika, men inte den här gången. När jag precis tagit av den smutsiga blöjan, då kom det! KISS! And he peed on me! Thanks a lot A! Annars är han det sötaste jag vet.
Alastar leker, 13/11 -09

BirdieBirdie WOOOW

Bra dag, bra vecka, BRA ALLT!!! Solen lyser och jag åkte på en shopping tur idag UTAN JACKA (så varmt och skönt är det här i London), åkte bla till Westfield shopping center. Dagens inköp: Tandkräm. Vi kan väl kalla shoppingrundan för en lyckad shoppingrunda.

OCH, det händer ÄNNU mer spännande saker som jag kommer avslöja framöver. Värsta cliffhanger! Be patient my dear readers.

Så länge kan jag bjuda på en skräckhistora. När jag var ute och gick häromdagen kom det en fågel flygandes och flög på mig! Ok, jag överdriver, men den flaxade RIKTIGT nära. Hjärtat dunkade snabbt må jag säga. Äckliga vackra birdiebirdie, Londons minus.
Fågel vid the themes, London, 8/11 -09
Igår var också en riktigt bra dag. Träffade Emma på kvällen. Vi Gick till Albert & Pearl och satte oss och snackade i flera timmar. BRA ställe och BRA sällskap.

Sol & 15 grader varmt

Efter några extremt regniga och blåsiga dagar kom äntligen solen. Igår var det 15 grader varmt och solen lyste. Martin, Kajsa och jag åkte till Brick Lane för att gå på marknad. Man kunde gå utan jacka, lovley!

Jag kan inte hålla fingrarna borta. Ännu fler glasögon till min samling. I may have overdone it...
I may have overdone it, 15/11 -09
OCH, det händer spännande saker som jag kommer avslöja så småningom. Men nu, nytt projekt: NY HEMSIDA!

Disney channel

Idag har jag inte vågat mig ut, det blåser som bara den! Värre än igår. Fönstrena skakar och det låter som om träden utanför kommer falla vilken sekund som helst. Det fick bli en sitta-framför-en-skärm-dag. Familjen har DISNEY CHANNEL, passar mig perfekt. Highschool Musical gick och det gjorde min dag! Men jag har faktiskt tagit tag i mitt liv också och letat efter fotokurser och engelska kurser här i närheten, hittade dock bara 1 fotokurs som verkade rolig och bra. Har även suttit och fixat med bilder till min kommande hemsida (som jag inte alls har börjat med egentligen, men den finns i tankarna). OCH, jag har sökt ett fotojobb! Det ni. Vi får väl se hur det blir med det.

Ringde precis hem till Sverige och fick prata med lill-oliver. Inte det lättaste att prata med en 3åring i telefon, men ack så glad jag blev att höra honom prata. En liten parentes bara. 

Hittade många fina bilder från back in the days, som de här på Z från 2008.
Photosession med Zandra 2008
Det kliar i fingrarna, jag vill hitta en studio och fotografera!

Friday 13th

Sinnes! Det är storm ute, blåser och regnar så att väggarna skakar, nästan. Men man kan höra vinden blåsa hårt i träden. Det ska tydligen regna hela helgen, lyckan är gjord. Hrm. Don't we love london? Yes, we do! Så farligt med regn är det inte.

Och idag är det Friday 13th, otur? Nä, det har varit en bra dag, förutom huvudvärk och att jag är trött. Det fick bli en hemmakväll helt enkelt. Har kollat på Have I got the news? (som Parlamentet i Sverige fast i UK) med James. A har varit på bästa humöret idag också, dvs så där gullig, glad, skrattig och mysig som barn kan vara ibland. Har även haft some quality time with R. Han älskar min mat. SEGER!

Igår gick jag fram och tillbaks på Oxford Street flera gånger, veckans träning. Prutade till mig ett helt ok pris för 2 glasögon. Ska nog fixa mig en fet glasögonsamling.
Träffade även Steffie på kvällen, vi testade ett par pubar här i Islington. Ganska sweet faktiskt.
Mina glasögon, 13/11 -09

SWEETNESS

Kan bara säga AAAWWWWWW!!!! Evelyn var här och lekte med D idag. Hon kan ju vara sötare än en muffins. När de skulle säga hej då kramade de om varandra och Evelyn greppade tag i Ds huvud och gav honom en puss på munnen. Var inte det det sötaste så säg. Jag känner mig riktigt girlie. Well, not much to do.
Sarah på Millennium Bridge i London, 8/11 -09
Hittade ingen bild som passade och eftersom jag inte gillar att skriva ett inlägg utan en bild så fick det bli en på Millennium Bridge i London.

Swine flu

Nu är svininfluensan riktigt riktigt nära. Allt fler på barnens skola har blivit drabbade och även fler i närheten. Men det är lite väl överhypat tycker jag allt. Vi får väl se om man blir drabbad. Mår bra för tillfället, dock är jag riktigt seg idag. Ligger i min säng och kollar på TV, gillar tv på rummet.

En rolig sak:
Michelle frågade pojkarna och deras kompisar vad de vill bli när det blir stora.
"I'm not going to tell you, but it starts with an P..." (kommer inte ihåg vem som sa det)
Thomas sitter och funderar, "P... P...PINEAPPLE!!"
Barn kan vara något av det roligaste som finns.

Bjuder på en bild på Sarah, vid Brick Lane. Sopgubbarna tyckte vi var konstiga som fotograferade där, "People use this place as a toilet", men jag tyckte det var ett tufft fotoställe. Och de hade faktiskt städat upp.
Sarah vid Brick Lane i London, 9/11 -09

Hej Då Sarah!

Sitter och kollar på How I met your mother och käkar lingongrova med smör och ost (skivad med en OSTHYVEL), att jag har saknat lingongrova och en osthyvel! Tack sis för det. 

Vinkade av Sarah i morse. Tiden har gått väldigt fort, vi han inte göra något men ändå massor. Det var härligt att ha henne här på besök i några dagar. Hon fick se sina gamla hood och jag fick äntligen ett foto-offer! Vi gick omkring mycket i storstaden och jag fotograferade en del. Visade även mitt hood. Turistade gjorde vi också... ett måste, även fast man redan har sett Big Ben, och det andra vanliga sevärdigheterna, ett antal gånger. Vi hade iaf tur med vädret, japp det hade vi faktiskt. Solen lyste hela första dagen och vi har missat regnet som skulle kommit. SWEET!

Big Ben, London Eye, London Bridge, Millennium Bridge, Piccadilly Circus, Nothing Hill & Portobello Road, Oxford street, Brick Lane, Covert Garden, Highbury Fields, promenad längst med Themsen... Det var väl ungefär det och lite till vi han med. Gick även på bio sista kvällen, Bright Star. Not my cup of tea. Filmen hade ingen början, knappt något slut och mellantinget var ganska hoppigt och värdelöst. Men, fina bilder var det iaf!

Första kvällen var vi ute och åt på Tod's, den mysigaste resturangen i området (som jag har testat).
Sarah på Tod's i London, 7/11 -09
Småtrappor och sådant längst med Themsen.
Promenad vid Themsen i London, 8/11 -09
Sarahs gamla hooood, Brick Lane.
Fotografering vid Brick Lane, 9/11 -09
Fler bilder kommer nästa gång, nu är jag trött.

Idag har jag smällt lite. Satt i soffan med A i famnen. Han la sitt huvud på min axel och burrade ner ansiktet och somnade... Cute as sugar. Satt även och läste ikväll med D & R sittandes tätt intill mig. Jag tycker om barnen och dom tycker om mig, life's gooooood!

Hammersmith

Igår var en riktigt bra dag, även fast jag fick jobba nästan hela dagen eftersom R har varit sjuk. Fick höra igår att en klass på barnens skola har blivit drabbad av svininfluensan. Tur att det inte var R & Ds klasser. Trotts att R var sjuk gick han och jag till Louies birthdayparty. Galet! Jag var helt stunned. Vilket kalas! De hade en entertainer, Mr Marvel, och han var helt amazing. Han gjorde massa olika trick och var så där allmänt rolig. Det var minsann ett födelsedagskalas att minnas. Ganska annorlunda från de barnkalas jag varit på.

På kvällen mötte jag upp Steffie. Vi tog oss hela vägen till Hammersmith för att träffa några andra au pairer. Det blev thaimat på det sötaste stället. Jag var riktigt nöjd! Sedan gick vi till en pub, the Grand, och hade det jättetrevligt. När vi skulle åka hem börjar några killar snacka med oss. Efter ett tag frågar en kille mig:
- "Are you a stripper?"
- "NO!!! Do I look like one?"
- "No, but you have that glimpse in your eyes". AOTCH! Han tyckte tydligen att det var en komplimang. Icke! Och det var faktiskt inte så att jag såg ut som en strippa. Hade mina vanliga kläder som jag hade haft hela arbetsdagen. Fick även ett namn skrivet i min hand, så att jag ska hitta honom på facebook. Det här var inte samma kille som kallade mig strippa. Den här killen var faktiskt väldigt trevlig. Jag bara tänka mig vad mamma och pappa tänker nu. Men ni kan ta det lugnt.
Fick den här fina cupcake lipglosset på posten, 7/11 -09
Idag när jag vaknade och gick ner för att käka frukost såg jag att paketet från mamma hade kommit, äntligen! Sarah hade skickat med det här söta cupcake lipglosset. sweet! Och snart kommer Sarah hit, lyckan är gjord! Ska åka och möta henne på Liverpool street station snart.

Bling Bling Pang Pang

Så typiskt! Bara för att Michelle är ledig fredag-måndag, bara för att min syrra kommer och hälsar på i några dagar, bara för att barnen har massa kalas att gå på i helgen, så ska R bli sjuk. Idag fick han åka hem från skolan, stackarn. Det blir ganska mycket mer jobb för min del. Men bygga kojjor och leka med lego är ju inte helt fel.

Ligger i min säng och lyssnar på fyrverkerierna. Idag firar/hedrar dom tydligen någon, som tände eld på något parlament, genom att skjuta fyrverkerier hela natten. Ska bli kul att sova. Ligger även och dreglar lite... hittade nämligen livets laptop som jag gärna skulle vilja äga, en GULD macbook. Kanske något att sattsa på, nu när min dator krånglar, hrm. Apropå gulddator, jag och michelle såg en SILVRIG bil här om dagen. Inte en vanlig silvrig bil. Den här var verkligen glänsade, blänkande, spegel-silvrig. Awesomeness!
Höst i London, 4/11 -09
Så här fint var det igår och halva dagen idag. Jag gillar Highbury Fields. Surt för er i j-town som har fult väder.

Highbury Fields

Idag har jag varit här i 3 veckor. Bara 3 veckor. Det känns som om jag har varit här i flera flera månader, men jag har ändå inte gjort så mycket.

Solen har lyst massor idag, jag GILLLLLLAART! Tog mig en promenad till Highbury Fields (en park) och satte mig på en bänk i solen. Hörde att det hade snöat hemma i j-town. Här känns snön så sjukt långt borta. Iof så kommer det oftast ingen snö i London. Jag fortsatte min promenad till min favorit mini-park, Douglas park kallar jag den (för att den ligger vid Douglas Road). Där fanns det många äckliga och fula fåglar som ändå på något konstigt sätt är vackra.
And i Douglas park, 4/11 -09
Fast den här fule var inte så vacker dock. Men jag gillade hur solen lyste på den fule.
Ful fågel i Douglas park, 4/11 -09
Det har varit en riktigt härlig och lugn dag. Har lekt med A och det blev även lek med D på min lediga tid. Kan ju säga att jag gillar att bygga med lego, livets leksak! Sitter som fastklistrad.

Playtime with D

Åkte med barnen i skolbussen för första gången imorse. Lite för mycket barn på en lite för liten yta. Men vi kom fram till skolan ändå och det regnade och blåste massor, inge kul. Spenderade min lediga tid med att organisera min ekonomi, känns ganska värt faktiskt. Pengarna försvinner gärna väldigt snabbt här.

När jag började jobba igen åkte vi för att hämta pojkarna i skolan. Eftersom R skulle på kalas med A & M blev det Emma-and-Douglas-time hela eftermiddagen. Vi lekte med indiana jones lego, jag gillart! Lego är ju faktiskt riktigt roligt. Och jag gillar att leka med D, han är en sån sweetheart. Vid matbordet sa han: "Emma, your food is much better then Michelles". AAWWW!
Playing with the Indiana Jones lego, 3/11 -09
Jag har fått jobba ganska mycket övertid på senaste tiden, men det gör mig ingenting. Jag gillar faktiskt att jobba med barnen. Idag var det lite surt dock, ville hänga med Martin till Pipline för att kolla på Magnus Betner som är på Londontunré. Ja,ja... Hade ju en bra dag med D.

Big Ben/London Eye

Lite av en turist/shopping-dag idag. Träffade Isabelle, Frida och Hanna på oxfordstreet, 4 j-towntjejer som är au pairer i England. Som jag har sagt innan, det finns gott om svenska au pairer här. Iaf, Det var inte så mycket folk på stan idag faktiskt, vi orkade till och med köpa saker på primark. Vi käkade på Pizza Hut och jag måste säga att inte riktigt förstår hypen med pizza hut? Tyckte inte det var värt.

När det hade mörknat åkte vi till Waterloo och kollade på London Eye och Big Ben. Första turistandet för min del. Illa att jag inte tog med mig min systemkamera. Men det blev inte så pjåkigt med min gamla kompakta digitalkamera.
Big Ben i London, 1/11 -09
London Eye
London Eye, 1/11 -09
Det har varit en riktigt bra dag, jag gillart!

RSS 2.0