THE SCREEN ON THE GREEN

BRA och chill helg. Familjen åkte till stugan på fredagen. Jag kollade på tv. Kurerade mig. Ensam hemma på lördagen. Jag och Steff second handlade 80-talskläder. Vi lagade svensk mat (lax, potatis, grönsaker och aningen misslyckad hollandaisås). Vi kollade på tv. Chillade löjligt mycket. Familjen kom hem på söndagen. Jag kollade på the Boondock Sains 2. Värd. Jag och Steff hade picknick i mitt rum. Steff bjöd mig på bio. Vi såg MicMacs på Screen on the Green. Coolaste biografen jag varit på. Sköna fotöljer. Soffor (om man vill ha det lite myspys med sin date). Bar/café in the back of the room. Här köper vi inte popcorn och läsk, här köper vi drinkar, öl, kaffe och bar snacks. Lite coolare. Filmen var awesome, helt i  min smak. Konstig och vackert filmat. Jag rekommenderar. Steff bjöd mig på god god mini pizza @ the Junction.
Det var min helg. GILLLART!
MicMacs @ Screen on the Green, 28/2 -10.
the Screen on the Green. VÄRT.

B-DAY

Det går inte att ignorera sin födelsedag, hur mycket man än vill det, när man har en sån fin familj, både i Sverige och i London, och sånna fina vänner. Fick presenter av pojkarna när jag vaknade i morse, de hade valt ut några lila smyken alldeles själva, för dom vet att jag tycker om lila. Jag smälte lite. Sedan kom världens bästa Steff förbi med hembakad morotskaka och present. Gillart. TACK!! Måste säga att jag är aningen chockad över alla gratulationer. Vill tacka alla fina för det! Och TACK mormor och morfar för pengarna!

A i hatt, 26/2 -10.
photo: Emma Vo


Annars har jag legat och spytt och haft regält ont i hela kroppen och varit så där allmänt svag och borta i några dagar. Jobbar man ändå fast man knappt kan röra på sig här i England? JAPP, det gör man. Michelle blev också sjuk igår och kunde inte ta sig till jobbet idag. Det betyder mer jobb åt mig! Så idag har jag jobbat dubbelt så mycket. Men solen har lyst, jag och legat i soffan med A och kollat på Pocahontas och jag har inte spytt idag. WOOP WOOP!

När man mår så här är det bäst att avboka sina helgplaner. Vilket suger riktigt ordentligt. Inget roller blade disco ikväll, ingenting... Många besvikna miner. Killarna hade tydligen lärt sig lite mer svenska, bara för mig på min 20th birthday. Alla, utan jag, verkar tycka att det är hemskt att jag ligger hemma själv på min födelsedag. Så speciellt är det väl inte att fylla år? Det är väl som vilken vanlig dag som helst?

SAMTALET FLYGER FLYGPLAN

Dagens samtal med pojkarna.

- Why do you have two phones?
- One is my Swedish phone so that I can talk to my family in Sweden and the other one is my English phone, so that I can make phone calls here in London...
- And so that mom can call you.
- That's right, isn't that clever?
- But it takes much longer time to call to Sweden because it has to go on the airplane.

Tänk vad lång tid det skulle ta att ringa hem om samtalet var tvunget att flyga flygplan.

VAUXHALL

Burning Condors i ett trapphus i Vauxhall, 23/2 -10.

Burning Condors in Vauxhall, 23/2 -10.

Burning Condors in Vauxhall, 23/2 -10.
photo: Emma Vo

IBC & BC

Det första jag gjorde när jag kom tillbaks till SNÖIGA j-town var att åka till doktorn. De tömde mig på blod, tyckte jag, men tydligen inte. Fick veta att jag troligtvis har IBS. Man vet inte varför man får det, man vet inte hur man botar det, det bara är så och många har det en period i livet. Känns stabilt. Jo berättade om hennes kompis som hade haft det i 10 år (!!!!!). Så länge vill inte jag ha det. IBS är iaf att tarmen är i otakt, vilket gör att man får ont i magen. Det känns bra att veta att jag inte har en alien i magen iaf.
Burning Condors in Vauxhall, 23/2 -10.
photo: Emma Vo


Jag träffade killarna i Burning Condors idag för att snacka lite om bandfotograferingen. Helt klart en av de bästa kvällarna än så länge i London. Inte nog med IBS-ont-i-magen, fick ännu mer ont av allt skrattande. Gillart! Lärde pojkarna lite svenska. Bara viktiga fraser som "Hallå lilla tjejen!", "Tja polarn!" och "Henrik Larsson". Det ballade ur och slutade med att vi körde runt i cirklar(?). Men tillslut kom vi hem och jag är officielt menatalt sjuk, enligt Rory (thanks).

SITTING CAT

And I'm back in London again...!!
Läskig katt, 20/2 -10.
Katten Boris (Doris?) var läskig, needy och aningen lustig.

BRING ON THE TRUMPETS

Rory tror att jag har en alien i magen som tänker explodera sig ut genom naveln. Det låter ju illa, spec när jag ska flyga till j-town imorgon. Hur ska detta gå? Well, BRING ON THE TRUMPETS säger jag bara!!!
Rory @ the Brickhouse, 6/2 -10.
(@ the Brickhouse 6/2 -10. Rory things he's sooooo coooool, and Matt?)

Det fina med att ha brittiska vänner är att man lär sig konstiga engelska uttryck. Gillart! WOOP WOOP!

CHILLAX

Bara för att det händer massa roliga saker nu, bara för att jag åker hem på torsdag, bara för att... så är jag sjukast i stan. Tänker inte rabbla upp alla fel på mig, nästan så illa är det. Har legat i min säng i två dagar nu och enbart tvingat mig att gått upp för att gå på toa och hämta något att äta, som jag ändå inte får ner i magen. Allt ska alltid hända samtidigt också. Typiskt.

Men tack och lov så känns det som om det är på bättringsvägen. Iof så har jag varit mer eller mindre sjuk i ca 1 månads tid nu. Vad gör London mot mig egentligen? Kanske borde lytta tillbaks till SWE? NO WAY!
Jönköping en sen december kväll, 16/12 -08.
photo: Emma Vo


Rory (trummisen i BC) förstår verkligen inte varför jag lämnade vackra och underbara j-town för att åka till London. Jag kan väl förstå honom på ett sätt, j-town är väldigt vackert, men ibland vill man se andra saker än samma gamla stad. Och heter man Emma och tröttnar på saker och ting lätt så är det helt plötsligt inte så konstigt att jag åkte därifrån. Dock ska det bli skönt att komma hem and just chillax and get some real fresh air.

(Chillax, bästa ordet som Rory lärde mig. En blandning mellan "chill out" och "relax". Use it, spread it... if you want to.)

MAKING FRIENDS

Babysitting från kl 1pm-1am. Det är ganska chill ändå nu när barnen sover. Förutom att strömmen försvinner varannan minut. Blir till att springa upp och ner för trapporna och kirra biffen... varannan minut. Inte så gött med tanke på alla mina blåmärken på bena efter gårdagens bell.
A på lekplatsen, 10/2 -10.
photo: Emma Vo

Igårkväll var iaf en otippad kväll. Drog hem till Martin och Kajsa och hade kul. Åkte hem sådär spontant. Grannarna hade visst fest så jag träffade några killar på gatan, vi blev bundisar. Och nu har jag helt plötsligt blivit hembjuden på middag hos Kung (han heter KUNG, fast stavas annorlunda) och jag tror jag blev bjuden på en date också(?) . Making friends in the neighborhood iaf, gillart.

HIGH BRIE & BISCUIT TIN

Näe... näe... Nu får jag väl ta och ge mig. Det här var ANDRA gången jag gjorde livets bell på High Brie & Biscuit Tin (Highbury & Islington) tubstation. Första gången var för ett par månader sedan då jag gjorde en riktig bananskals-bell. Den här gången missade jag trappsteget helt totalt och flög framstupa ner för trappan. Klantigt. Men familjen, var inte oroliga, jag klarade mig ganska bra. Bara några regäla blåmärken lite här och där.
9/2 -10.
photo: Emma Vo

Jag och Frida åkte till National Portrait Gallary för att kolla på en fotoutställning idag. Nu är jag taggad till tusen! Ge mig en modell, ge mig en fotostudio, ge mig tiden! Please.

FOXY

Jag och Kajsa åkte och lyssnade på Burning Condors @ 100 Club.
Burning Condors @ 100 Club, 11/2 -10.
photo: Emma Vo
Burning Condors @ 100 Club, 11/2 -10.
photo: Emma Vo
Burning Condors @ 100 Club, 11/2 -10.
photo: Emma Vo

Gissa vad jag såg in the garden a few days ago?!?! A FOX!!!! En skabbig läskig räv vandrade omkring i trädgården och jag blev livrädd. Nu vågar jag inte gå ut där längre. Tydligen bor det en rävfamilj i någons igenvuxna trädgård. Och tydligen kan man höra dem bråka med katterna på nätterna. Läskigt. OFTA i centrala London?!?!

PLAYTIME

Vi gick till en lekplats. R kan vara den mest omtänksamma ungen jag vet. Och det har snöat massor idag. Det var ganska vackert, men kallt. Och snart åker jag till ett ännu kallare och snöigare SWE. Tiden flyger förbi. Snart lämnar jag London för gott (kanske, kanske inte, ingen vet). Om jag inte helt plötsligt gifter mig med en rik britt. Men vad ska jag göra om jag inte gifter mig med en rik true engelsman? Hitta jobb kanske, vart som helst. Det är viktigt.
Robs in the park, 10/2 -10.
Foto: Emma Vo

DOKTORN

Skräcksenario. Jag och A sitter i väntrummet på sjukhuset. Vi hör barn som skriker, verkligen skriker, i rummet dit vi ska. Det sitter andra barn och väntar. Rädda. A kollar på mig, frågandes. Det blir våran tur. Doktor Astrid, som var från Tyskland, hälsar oss välkomna. Jag sätter mig ner med A i knät och gör honom redo. Jag håller honom i ett stadigt grepp. Han kollar på mig, kollar på Astrid. He so knows what will happen. Jag förbereder mig för en gråt/skrikattack. Astrid sticker med nålen. Inte ett ljud. Inte ens någon reaktion, at all. Duktig Alastair.
A in black and white, 9/2 -10.
Foto: Emma Vo

the BRICKHOUSE

Igår var KVÄLLEN. Jag, Steff och Jacque drog först, lite spontant, till den "hemliga" puben vid Angel. Det var knökat, inte så hemlig. Sedan drog vi till All Star Lane, i Brick Lane, ett sweet bowling/resturang/cocktailbar ställe, i väntan på att få komma in till the Brickhouse. Jag kände ett 50-talstema. Alla tre ställena körde på 50-tal. Random.
Anledningen till denna utgångskväll var Bruning Condors. De spelade på the Brickhouse och jag skulle fota. Scenen kan ju varit den minsta scenen på länge, men det var en nice spelning ändå.
Burning Condors @ the Brickhouse in Brick Lane, 5/2 -10.
Hängde med killarna och deras vänner ett tag efter spelningen. Roliga som få. Det blev en sen och sjukt VÄRD kväll.

GOOD BYE SARAH

Jahapp, imorgon flyger Sarah hem till Italien. Ogillart.
Good bye to Sarah at the Breakfast Club, the best place in London. 2/2 -10.
Good bye to Sarah at the Breakfast Club, the best place in London. 2/2 -10.
Vi träffades en sista gång (för den här gången) för att säga hej då, på the Breakfast Club. Ogillar hej då, men the Breakfast Club, jag GILLART.

RSS 2.0