Halloween

Det är halloween och barnen har varit ute på trick or treat, jag följde dock inte med. Men Robbie var så gullig och gav mig lite av hans treats. Kände att jag inte kan skriva ett inlägg utan att lägga upp en bild på våran fina pumpkin-lykta som jag, Michelle och barnen gjorde. Min första pump-lykta, Sweet!
Halloween i London. Vi gjorde en pumpkin-lykta med barnen. 31/10 -09
Eftersom jag mår mycket bättre och äntligen orkar göra saker åkte jag för att träffa Isabelle och några andra igår kväll. Internationell träff minsann, svenskar, norskor, danskar, fransmän och fransiskor, kines-inder, schweizare och säkert någon mer. Hängde i någras studentrum och hade det trevligt, sedan bar det av till Mahiki. Riktigt mysigt och sweet ställe. Hawaiistil ungefär, jag GILLART! Det blev dans och sånt roligt och sedan åkte jag hem. Självklart träffade jag ännu mer svenskar på bussen. Kan det vara så att det finns mer svenskar än true engelsmän här i London? Hrm. Blev också utsatt av en kille som kunde några svenska fraser, just the regular: Hur mår du? Vad heter du? Jag vill ha en puss. Tack och lov hoppade han av ganska snabbt. (Var inte oroliga, mamma och pappa, han var trevlig ändå)

OCH, jag har fått igång TVn på mitt rum, and I love it! Dock har jag inte lyckats hitta alla kanaler än, men min favorit E4 finns iaf. Bara massa scrubs, friends, gilmore girls, my name is earl mm. AWESOME!
Halloweenläxa 08
Jag vet att jag lagt upp bilden innan, men det är ju trots allt Halloween, och dessutom gillar jag den här bilden skarpt.

ROCKY ROCKY ROCKY

Ännu en dag i sängen, förutom när jag jobbar såklart. Kanske borde gå till doktorn, hrm. Det börjar bli RIKTIGT tråkigt och jag börjar bli RIKTIGT rastlös. Tur att jag har många bilder att leka med i photoshop. Kunde inte bestämma mig om bilden passar bäst i svartvit eller färg, gillar båda.
I karlkrona, 4/10 -09
Det var i Karlskrona iaf, på besök hos Tobbe.
I karlskrona, 4/10 -09
Igår var första eftermiddagen som jag hade alla tre pojkarna själv. Sjuk som jag var orkade jag inte göra någonting spec. Det fick bli lek med lego och måla teckningar. Pojkarna verkar tycka om mig iaf.
Jahapp, finns inte mycket mer att skriva, händer ju som sagt inte så mycket nu när man ligger i sängen på sin lediga tid.

Ligga-i-sängen-dag

Snor, snor, snor, överallt! Jag är helt tjock i näsan av allt snor, hostar massor och känner mig så där lagom fräsch. Alla 3 barnen är också sjuka + att de har lov den här veckan. Så det blir ganska mycket mer jobb och ganska mycket mer snor. Otur.

Jobbade lite extra i morse, sen blev det ligga i sängen hela dagen och leka i ps. Ah, tills jag började jobba igen då.

I London finns det mycket fåglar, ÖVERALLT!! Lyckan kan ju vara gjord, jag som älskar fåglar över allt annat. Skämt å sido (fåglar är min stora skräck), jag gillar dock att ta kort på fåglar, konstigt nog. Så här kommer 3 bilder, från Karlskrona, på de "underbara" varelserna. Sjuk = dötid = photoshop = många bilder!
I Karlskrona på besök hos Tobbe, 4/10 -09

I Karlskrona på besök hos Tobbe, 4/10 -09
I Karlskrona på besök hos Tobbe, 4/10 -09

Oxford Street

Jag vaknade upp och kände mig jätteförkyld, RACKARNS! Men det hindrade inte mig från att ta mig till Oxford Street (med BUSS) för lite shopping. Det kryllade av folk och det kryllade av svenskar... Rätt som det var stötte jag på 3 j-towntjejer. Jag gillar när sånt händer, då känns London inte så stort.

Inhandlade inte så mycket. Det var ju så sjukt mycket folk överallt, SPEC på Primark (SINNES, jag gick in och kom inte ut på jättelänge, fast jag inte köpte något). Men det blev den här klockan och halsduken på bilden nedanför. Gillart!
Köpte en klocka i London, cooolness. 25/10 -09
Köpte en halsduk från River Island i London. 25/10 -09
Pratade med Elaine en del idag. Jag är verkligen lycklig lottad som har hamnat hos en sån bra familj och team.

Beyond Retro

Efter flera flera flera timmar sömn så mår jag mycket bättre. Febern är nog borta och nu hostar jag bara lite, ingen halsont iaf. Bestämde mig för att leta reda på Beyond Retro i London, en av butikerna iaf. Det tog mig flera timmar innan jag tillslut kom fram till det sunkigaste getto området någonsin och där, längst ner på gaten låg secondhandbutiken. Hittade en fin mönstrig silkeströja/jacka. Jag är nöjd!

Annars så har det blivit mycket starbucks och färdigmat, för jag orkar inte laga någonting, och mycket TVtittande. Ganska tråkigt att vara sjuk faktiskt, men nu mår jag ju bättre!

Suddiga bilder är grejen. Hittar ingen inspiration till att fotografera, det är tråkigt.
Nyinhandlad tröja från Beyond Retro i London, 25/10 -09
Men det där är tröjan jag köpte, I love it!

Vackert väder

Det var så vackert väder ute idag så jag kunde bara inte ligga inne i sängen, fast jag egentligen borde. Soldyrkare som jag är. Tog en promenad med Alastair och kameran fick hänga med för en gångs skull.
Hittade en liten men ganska vacker park, ja, små parker finns det gott om. (Det var mycket finare i verkligheten än vad man ser på bilden)
En liten park i Islington, London, 23/10 -09

Jag och Alastair, som inte riktigt ville vara med på bild.
London, 23 okt 09
Tråkigt att ligga hemma och vara sjuk en fredagkväll i London. Men lyckan blev gjord när jag hittade en sci-fi-kanal där dom visade Angel! Men nu blir det sängen och sova mig frisk.

Sjuk

Jag blir bara sjukare och sjukare. Idag har jag definitivt feber. Det känns som om jag kokar. Svettas som en gris och halsen bränner som aldrig hörr, det börjar sprida sig till öronen också. Hostar gör jag också, så mycket att jag till och med spydde lite i morse. Hade det varit i Sverige hade jag inte jobbat, men nu är det ju London så jag antar att jag ska göra det ändå. Får se hur jag känner mig om några timmar. Och jag som hade tänkt ta mig till Oxford street och shoppa lite, eller åka och göra någonting annat. Men men, bäst att bli frisk först.

Med brist på bilder från den här Londonresan så får det bli en gammal bild från 2007.
London okt07

Lite onödig information

Det har varit en riktigt händelserik dag. Fick hänga med till barnens skola på morgonen och träffa deras lärare. Och här i england heter inte Akons & David Guettas låt Sexy Bitch, den heter Sexy Chick (bara så ni vet). Sedan åkte jag, Michelle och Alastair till den största leksaksaffären jag någonsin har varit på, dom hade ALLT (vad gäller leksaker och sånt dvs). Vi gick även till en mall där jag inhandlade ett par converse, så sjukt rolig information det här. Direkt efter det åkte vi till barnens skola igen och hämtade upp dem + deras kompis Thomas, som för övrikgt är världens gulligaste unge.

Dagens sevärdighet: Fick se fängelset där Pete Doherty satt inne. WAOW!

Det här var också första dagen jag tog hand om alla tre pojkarna ensam, Michelle har halv ledig dag på onsdagar. Well, kan ju säga att huvudvärken inte blev bättre. Men det gick bra ändå. Sen när Joanna äntligen kom hem och jag var täckt av dreggel och snor, så träffade jag 2 andra j-towntjejer som även dom jobbar som au pairer. Det kryllar verkligen av j-townbor här, och au pairer. Träffade även en annan au pair igår, som bor jättenära mig. Kan ju säga att jag har hamnat i en riktigt bra familj, det känns bra och jag kommer bra överens med alla. Det känns skönt att man börjat komma in i londonlivet lite nu också och att man har saker att göra hela tiden. Knappt att jag hinner skriva på bloggen, men jag vet att det finns vissa (familj/släktingar) som vill veta hur jag har det. It's all for you!

Ja, men annars så har jag gått och blivit sjuk. Hostar massor, har huvudvärk och mår illa. Men med lite sömn ska det nog bli bättre. (Den här informationen är mest till mina föräldrar)

Riktigt söta pojkar.
Robbie & Douglas, 21/10 -09

Poop

Igår bytte jag min första blöja, ja inte min blöja men Alastairs. OCH jag överlevde! Men idag när jag skulle byta hans blöja på morgonen höll på att spy, på riktigt, rakt på stackars Alastair. Men jag lyckades hålla det innom mig (rolig info, CHECK!).

Jag tog mig även till Holborn igår för att fika med Martin och Kajsa. Det var härligt att träffa lite vänner. Börjar hitta hyffsat bra, iaf om jag tar underground, då är det inte så svårt. Men bussarna däremot! Dom är inte att leka med, fattar ingenting. Igår var också första gången jag tog hand om Douglas och Alastair all by my self. Lite läskigt med tanke på vad man har hört om Douglas (att han testar gränserna och är riktigt tricky). Men jag överlevde även detta!

Idag känner jag mig sjuk, ligger i min säng och hostar. Ska väl göra mig iordning snart och träffa en annan au pair som bor väldigt nära mig. Bjussar på en bild tagen med min minolta. Z tog körkort den dagen! Och T ser lite tantig ut <3
Zandra tog körkort den dagen, 12/10 -09

JJ - Aldrig Ensam

JONATHAN JOHANSSON har släppt en ny musikvideo!!! Helt fantastiskt vackert. Som med nästan allt som JJ gör så är även den här videon ett mästerverk. Jag vet dock inte hur man lägger in youtubeklipp på bloggen, men länka kan jag göra. Jonathan Johansson - Aldrig Ensam

London är litet?

Vädret är fint här i London idag. Fick äntligen sova ut ordentligen, så idag mår jag bättre.
Tog tunnelbanan till Tottenham Court Road för att besöka Hillsong. Även Hillsong är i en teater, vad är upp med London och teatrar egentligen? Men det var fett, som en konsert. Ja, ni som vet vad hillsong är och som har varit på ett hillsongmöte förstår vad jag menar.

När jag skulle bege mig hem igen med tunnelbanan såg jag någon jag kände igen, Isabelle. Vad är oddsen att vi skulle stötta på varandra i London egentligen? Crazzzyyyy!

Det är en del som frågat efter bilder på mitt rum och huset. Så här kommer lite bilder.
Köket/vardagsrummet
huset där jag bor i london Huset där jag bor, i London.

Huset där jag bor, i London
Mitt Rum
Mitt rum i London Mitt rum i London.
Nu ska jag kolla på gossip girls medan jag väntar på att familjen ska komma hem.
xoxo (som dom säger i gossip girl, haha, not cool)

Hemlängtan

Ligger i min stora sköna säng och har kollat på Andra Avenyn. Är ensam i hela huset, familjen har åkt iväg till deras stuga på landet. Pratade med mor min innan och det fick mig att längta hem. Det är lite jobbigt och ensamt nu i början. Det är också annorlunda att bo tillsammans med en främmande familj, även fast de är riktigt trevliga och förstående så blir det missförstånd. De är lite oroliga för mig och tycker inte det är så bra att jag är ute sent på kvällarna, förståligt med tanke på att jag inte känner London än, men annorlunda för mig som är van vid att göra vad jag vill och vara ute hur sent jag vill på kvällarna. Frustrerande är det också när man har sämst lokalsinne och inte riktigt fattar hur bussarna/underground/tågen går. Men jag lär mig så småningom och det kommer kännas bättre när jag väl kommit in i detta nya liv.

Igår var en händelserik dag. Vandrade omkring i området och försökte memorise (knasigt att jag faktiskt inte kommer på vad ordet heter på svenska) vägarna. Gick väl sådär. Fick ta hand om Alastair i några timmar helt själv och han bölade som bara en bebis kan böla. Sedan fick jag ta Robbie till hans pianolektion och även kolla hans blod för första gången (han har diabetes). Han är så duktigt och visade mig hur man skulle göra.

På kvällen träffade jag Martin och två till jönköpingsbor. Vi var på Koko, som kan vara en av de häftigaste barer jag har varit på än så länge. Hela baren var i en gammal teater. Jag tror det var 5 våningar och så ett stort dansgolv i mitten och en scene där några band spelade.

Nu ska jag ta ett varmt bad och om jag känner mig piggare ska jag ut och vandra i området lite.
i Karlkrona, 3/10 -09
Det fick bli en bild på Tobbe som jag tog med min analoga minolta.

Islington

Sitter och utnyttjar familjens TV, music on demand. Det kan ju vara så att jag är riktigt impad av den här morderna tvn, alla dessa valmöjligheter. Man kan söka på olika artiser och kolla på deras musikvideos. AWESOME! Självklart har det blivit Backstreet Boys bla.
Lagar även mat mitt i allt, ibland kan man ha många bollar i luften. Jag har även varit ute och gått i Islington, kan ju säga att jag gick vilse hela tiden, men hittade ändå tillbaks till huset.

Igår träffade jag Michelle, hon är en riktigt härlig, pratig människa. Pli på ungarna har hon också, jag däremot är nog lite för snäll och bortkommen, men det kommer. Men söta och goa är dom minsann. Robbie är verkligen en daydreamer, Douglas är the tricky charmer och Alastair är envis och bestämd.

Första dagen var verkligen tröttsam, sov gott sen. Det är ganska sjukt ändå att föräldrarna jobbar från kl 8.00-19.00, och det är parttime(?). Dom brukade tydligen jobba mycket mycket mer förut, innan dom kom till toppen. För på toppen är dom verkligen. Joanna är delägare och advokat in one of the top 5 firms och James jobbar på en av de högsta våningarna in the building på en av världens största banker.

Det händer mycket och det är mycket att berätta, men nu ska jag käka och hitta en karta så att jag inte behöver gå vilse, lika mycket. 
London, 15/10 -09
Alastair som ska ha allting i munnen.

Framme i London

Nu är jag framme i London, sitter här i mitt rum och ska packa upp mina saker. Det är mycket nytt att ta in och lära sig och många namn att komma ihåg. För er som inte visste det så har jag åkt till London för att jobba som au pair. Familjen är en riktigt trevlig familj. Vi har föräldrarna (James, Joanna), 3 pojkar (Robbie, 5år, Douglas, 4 år, Alastair, 8 månader). Sedan har vi deras nanny (Michelle), städerska (Elaine), fönstertvättare (Ozzy, tror jag det var) och strykningskvinna (Julia. JA, dom har en kvinna som kommer och stryker james skjortor, fett värt!). Japp, det är många namn att hålla reda på.

Resan hit gick jättebra, hamnade brevid en trevlig kille på flyget som hjälpte mig med mina väskor. James kom och hämtade upp mig vid flygplatsen och vi åkte hem till dom.
Första jobbdagen idag. Det börjar bra iaf. Gick upp halv 7, träffade pojkarna, som är de sötaste, och sedan stack alla till skolan och jobbet och jag satt själv och matade Alastair, tills Elaine kom.
Nu ska jag fortsätta packa upp och ta en dusch. 
En av de bästa dagarna i mitt liv. Sommar och lek med kossor på en äng. 2009.
Bjussar på en bild från i sommras, med min fina analoga minolta. Bregottreklam.

London

Fixade lite bilder väldigt fort. Tiden räcker inte till. För imorgon flyttar jag till London! Jag får inte ner mitt liv i en resväska.
Får ändra min fotoblogg till en foto/rese-blogg.
Här kommer en bild på Tobbe iaf.
I Karlskrona hos Tobbe, 3/10 -09

Tobbe

Har spenderat helgen i Karlskrona hos Tobbe, värt! Nu sitter jag och kan inte sova och ska upp och jobba om 6 timmar. Får bli en bild, men fler kommer så fort jag får tid.
Hos Tobbe i Karlskrona, 3/10 -09.

RSS 2.0